Bemiddelingen

Gilde Wageningen is een bemiddelingsorganisatie die vraag en aanbod bij elkaar brengt, maar niet zelf verantwoordelijk is voor de contacten die daaruit ontstaan.

 • de cliënt stelt een vraag aan de coördinator van het Gilde.
 • zij geeft deze door naar de aangesloten adviseur die haar het beste kan beantwoorden.
 • de adviseur neemt contact op met de cliënt en maakt verdere afspraken.

De adviseur kent ten opzichte van het Gilde een grote vrijheid in de wijze waarop hij/zij de voorgelegde vraag wil oppakken, maar in de regel gaat het om het overdragen van kennis, het geven van advies en informatie. Het gaat niet om het uitvoeren van karweitjes en/of klussen.  Aangesloten adviseurs die hun kennis en ervaring hebben opgedaan tijdens hun werk of hobby, willen deze kennis belangeloos ter beschikking stellen aan anderen. Wageningers die hiervoor belangstelling hebben zijn, van harte welkom en kunnen zich aanmelden door contact op te nemen met de coördinator/contactpersoon.

Het Gilde is momenteel op de volgende gebieden actief:

 • Computer en Sociale Media
  Het Gilde is gespecialiseerd in het oplossen van en/of ondersteunen bij computerproblemen, zowel van hard- als van software. Ook hulpvragen bij het gebruik van sociale media kunnen worden beantwoord.
 • Groenadviezen
  Vrijwilligers kunnen worden ingeschakeld bij het adviseren op het gebied van het onderhoud van heesters en (fruit)bomen, gras e.d.
 • Kortdurende taalprojecten
  Het Gilde heeft vrijwilligers die hulp kunnen verlenen aan mensen die het Nederlands niet goed beheersen en bij voorbeeld een sollicitatiebrief moeten schrijven of een CV moeten opstellen. Ook correctiewerk of vertaling van korte documenten (geen juridische documenten) behoort tot de mogelijkheden, afhankelijk van de oorspronkelijke taal waarin het document staat.

Voor aanmelding en verdere informatie kunt u terecht bij de contactpersoon.